Google Play Protect ile Androiddeki kotu amacli yazilimlara son

Google, Play Protect ile Android’deki kötü amaçlı yazılımlara son!

Android’i korumak adına kullanıcıların telefonlarını zararlı yazılımlardan korunması, Google Play Protect güvenlik özelliklerini Google Mobile Services 11 ve üstünü çalıştıran tüm cihazlara aktarıyor.

Google, Play’den gelen bütün uygulamaları artık otomatik bir şekilde tarayacağını belirtti. Komik bir durum gibi görünmü olsa bile telefonunuza yüklenmiş olan mağaza uygulamaları içerisinden zararlı olanlar engellenir veya cihazınızdan kaldırılır.

Aslında bu hizmet Mayıs ayı içerisinde duyurulmuş fakat artık çok daha yaygın bir hale geliyor. Bu özelliğe sahip olmak iyidir, çünkü yapay zekanın kendini geliştirmesiyle, sadece yeni olan saldırılar bile tespit edilebilecek. Bu bakımdan uygulamaları Google Play dışında indirip yüklüyorsanız zararlı virüsün size saldırması an meselesi.

https://youtu.be/FMSwhXjEIao

Google Play artık telefonlarınıza zararlı hiçbir yazılımın girmemesi için ciddi bir süreç içerisine girmiş ve kullanıcılardan mağazası dışında hiçbir uygulamanın dışarıdan yüklenmemesini şart koşuyor. Olurda 3. parti siteler üzerinden uygulamaları veya oyunları indirecek olursanız Google’ın güvenliğinden yararlanmanız beklenemez.