Google Pixel 1

Google, Pixel Serisi Cihazlar İçin Güvenlik Düzeltmelere Başladı

Dört cihazın tümü, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a ve Pixel 3a XL şimdi 5 Haziran güvenlik yamasıyla güncelleniyor. Her zamanki gibi, telefondaki güncelleme günlüğü, sadece hataları düzeltmek ve performans ve istikrarı iyileştirmek için hak iddia etmenin ötesindeki değişikliklerin kapsamından gerçekten bahsetmiyor.

Google Pixel Güvenlik Güncellemeleri

Bu, bir ay önce piyasaya sürülen Pixel 3a ve Pixel 3a XL’deki ilk güncelleme. Telefon, Mayıs ayında gönderilse bile 5 Mart güvenlik düzeltme ekiyle birlikte gönderildi. Sonra hem nisan hem de mayıs yamalarını atladı ve doğrudan hazirana geçti.

Google Pixel Güncelleme

Bu arada, daha pahalı olan Pixel 3 zaten 5 Mayıs güvenlik düzeltme ekindeydi, bu yüzden büyük bir sıçrama yapmak zorunda kalmadı. Yine de, yamanın tarihine rağmen, Pixel 3 güncellemesini Mayıs ayının oldukça geç saatlerinde aldı.

Bu, bazı insanlar için çok önemli bir şey olarak görünmeyebilir, ancak zamanında güncellemeler bir Google telefonunu doğrudan Google’dan satın almanın en önemli satış noktalarından biridir. Bu aynı zamanda, Google’ın birkaç ay süren güncellemeleri atladığı ilk kez değildir. Google’ın bile güncelleme durumunun en üstünde kalmasını bekleyemezsek, diğer Android OEM’lerinden nasıl bekleyebiliriz?

Güncellemeler sona erdi ve bildirim almadıysanız, güncellemeyi indirmeye zorlamak için telefonunuzdaki Sistem güncelleme menüsüne gidebilirsiniz.