Google Pixel 2 XLin ses kaydi sikintisini onumuzdeki haftalarda cozecek

Google, Pixel 2 XL’in ses kaydı sıkıntısını önümüzdeki haftalarda çözecek

Pixel 2 XL ile değişken olan ses kalitesi endişelerinin artmasından dolayı Google, önümüzdeki haftalarda bir düzeltmenin geleceğini söyledi.

Google’ın 6 inç’lik akıllı telefonu olan Pixel 2 XL‘de bir başka sorunun daha olabileceğini düşünen Google, yeni ve üzerinde çalışılan bir düzeltmenin yolda olduğunu ve kısa bir çalışmanın kaldığını belirtti.

İlk olarak Pixel kullanıcılar kulübünde, video kayıtlarında yer alan Pixel 2 XL kayıtlarından ciddi anlamda kötü seslerin çıktığını gösteren birçok kanıt yer alıyor. Keskin ve uzun ses kayıtlarına bakıldığında, arka plan sesleri çok cızıltılı ve çamurlu bir ses olarak yansıyor. Aynı dava üzerinden birçok kullanıcıdan şikayet gelince, yapılan inceleme sonucu tam anlamıyla bozuk bir ses kalitesi olduğu görüldü.

Ancak küçük model olan Pixel 2‘de hiçbir şikayet şuan için mevcut değil. Yinede analistlerin yapmış olduğu testler sonucu Pixel modellerinin ses kalitesinin iPhone 8 Plus kadar iyi olmadığı belirtildi.

Google, son yaptığı açıklama ile “önümüzdeki haftalarda bir düzeltmenin aktif edileceği” söyledi.

Pixel 2 XL ile yapılan telefon konuşmalarında ciddi derecede ses eksikliği olduğu fark ediliyor. Kayıtlar, Pixel 2 ve Note 8 ile kıyaslandığında asıl sıkıntı daha çok belli ediyor. Elbette Google iyileştirme güncellemesi sunduğunda sorunun çözülüp çözülmediğini buradan sizlere güncelleme olarak sunacağız.