Google Pixel 2 XL ekraninin yanma raporlarini yayinladi

Google, Pixel 2 XL ekranının yanma raporlarını yayınladı

Geçtiğimiz hafta sonu, Pixel 2 XL kullanıcıları yeni bir sorunu keşfetti. Düşük ışık ortamında fark edilen çamurlu renk ve ölü dokulardan ziyade asıl endişe veren ise: ekranın yanması oluyor. İlk olarak Twitter’da Alex Dobie tarafında belirtilen sorun daha sonra birçok kişi tarafından ekrana gri arka planla bakıldığında gezinme düğmelerinin soluk çizgileri görüldüğü ifade edildi.

Sizlerinde aşağıda yer alan tweet ile görebileceğiniz gibi durum gayet açık.

https://twitter.com/alexdobie/status/922060857659547648

Elbette ekran yanması basit bir sorun değil. Fakat bu sorunun giderilmesi için tam olarak ekran yanması olduğu kesinleştirilmeli. Çünkü buradan görünen görüntü saklaması gibi bir şey oluyor. Durum bu şekildeyse eğer kalıcı bir sorun yok demektir. İkisi de iyi değil fakat yanma olayı olmayan yerlerde durum daha farklı olabilir.

Tabii ki durum ne şekilde olursa olsun endişe verici oluyor. Bu bakımdan Google’a ulaşan birçok sözcüye yanıt geldi.

Pixel 2 XL ekranı, doğal ve en güzel renklere sahip olması için QHD + çözünürlüğü olsun geniş renk ve yüksek kontrast oranı gibi çok gelişmiş bir POLED teknolojisine sahiptir. Elbette tüm ürünler satış öncesi teker teker imalatında kapsamlı ve en yüksek şekilde testlerden geçerek sunduk. Bu raporları hızlı bir şekilde araştırıyoruz. Eğer gerçekten ekran yanma olayı varsa, bu gerçekten ciddi bir sorundur. Çoğu OLED ekran yanma olayı gösterir ancak 1-2 hafta veya ay içinde değil. Bu durum yıllar sonra meydana gelir.

Google’ın açıklaması bu şekilde. Bakalım son durum ne olacak sizleri haberdar edeceğiz.