Google Lens Tekrar Logosunu Değiştiriyor

Google Lens Tekrar Logosunu Değiştiriyor

Google kalıcı ve markalaşmış logoları ile bilinen bir firmadır. Fakat Google Lens uygulaması için bir türlü dikiş tutturamadı, Google Lens 3,5 yıl önce kurulan bir uygulama olmasına rağmen 3. Logo değişimine hazırlanıyor. Google Lens logo olarak genellikle aynı mantıkla ilerliyor Google renkleri ve kamera sembolü. Google Lens ön görülen kullanımın oldukça üzerinde bir başarı elde etmiştir. Google, Google Lensi daha da geliştirmeye devam ediyor. Geliştirilen logo şuan daha test aşamasında, sadece birkaç kullanıcı tarafından elde edilen ekran görüntüleri mevcut. Bu nedenle logonun kesinlikle değişeceğini söylemek yanlış olur. Logo testinin amacı yüksek ihtimalle logonun değişiminin kullanım oranını etkileyip etkilemediği test ediliyor. Logo değişimi her marka için oldukça önemli bir adım olarak bilinir markanın yüzü olan ve oldukça fazla bilinen logolar da mevcuttur. Bu şekilde dünyaca tanınan logolar ortaya çıkmıştır. Markalar logo değişimi yaparken ürünlerinin daha iyi olması için çabalar Google da bu politika ile Google Lens Uygulamasını daha kaliteli ve daha iyi hale getiriyor.

Google Lens Tekrar Logosunu Değiştiriyor

Google Lens Nedir?

2017 yılında kullanıcılarına sunulan Google Lens, ilk kullanıcıları tarafından fazlaca sevilmiş ve çabuk yayılmıştır. Google Lens’ i öne çıkaran özelliği ise yapay zeka kullanmasıdır. Google Lens yapay zeka ve kameranın ürünü olan bir uygulamadır. Bu iki teknolojiyi birleştirerek yeni bir teknoloji haline getiren Google Lens çektiğiniz fotoğraftan hesaplama yapabiliyor, Google üzerinde görseli arayabiliyor. Samsung’ ta bulunan Bixby Vision uygulaması da görsel arama üzerine geliştirilen bir uygulamaydı. Fakat Google Lens her telefon ve tablette bulunabilen bir uygulama olduğu için daha çok kullanılan bir uygulama haline geldi.

Google Lens Kullanım Alanları

Google Lens aradığı verileri yine Google üzerinden aldığı için aradığınızı oldukça kolay bir şekilde bulacaktır. Çektiğiniz bir görselin hangi kaynakta olduğunu veya ne olduğunu bulmak istiyorsanız yine Google Lens kullanarak bulabilirsiniz. Ekrandan veya kağıttan çektiğiniz herhangi bir matematiksel işlemi de yapay zeka sayesinde saniyeler içerisinde çözer ve size sonucu verir. Daha bir çok özelliği bulunan Google Lens hala geliştirilmeye ve daha iyi hale gelmeye devam eden bir projedir.