Google kriz yanit ozelliklerinin bir parcasi olarak arama ve Haritalara yeni SOS Uyarilari ekliyor

Google, kriz yanıt özelliklerinin bir parçası olarak arama ve Haritalar’a yeni SOS Uyarıları ekliyor

Arama için, olaylar veya kriz yeriyle ilgili sonuçların en üstünde uyarılar görüntülenecek. Haritalarda, ilgili ayrıntılarla birlikte takılabilir bir kart olacak.

Bir kriz meydana geldiğinde kullanıcılara daha fazla bilgi vermeyi hedefleyen Google’ın yeni SOS Uyarıları , kriz yanıtıyla cevaplanan arama ailesinin son üyesi.

SOS Uyarıları, bir olayın ilgili arama sonuçlarının üstünde görünür veya krizin yaşandığı yeri arar. Google’a göre, uyarılara haritalar, krizle ilgili en iyi hikayeler ve mevcut olduğunda yetkililerden alınan yerel bilgiler yer alacak.

Google, coğrafi olarak krize yakın kullanıcıların olayla ilgili bilgilere işaret eden mobil bildirimler alabileceğini söylüyor.

Google kriz yanıt özelliklerinin bir parçası olarak arama ve Haritalara yeni SOS Uyarıları ekliyor1

Google’ın mühendislik sorumlusu Yossi Matias, Google Search blog yazısında “etkilenen bölgenin dışındaysanız kriz hakkında bilgi isteyebilirsiniz,” yazısında , “Alakalı terimleri arar (örn. Olay ya da yer) bağış fırsatları gibi özelliklere ek olarak durumun zamanında genel bir görünümünü sağlayan bir SOS Uyarısı da gösterecektir. ”

SOS Uyarıları ayrıca belirli bir simge ile mobil cihazlardaki Google Haritalar’da ve daha fazla krizle ilgili bilgi ve gerçek zamanlı trafik ve toplu güncelleme güncellemelerini içerebilecek bir takas kartı ile gösterilecektir.

Google kriz yanıt özelliklerinin bir parçası olarak arama ve Haritalara yeni SOS Uyarıları ekliyor2

Google’a göre, SOS Uyarıları (ve diğer kriz yanıt özellikleri), Kızılhaç, FEMA, Filipin Atmosferik ve Astronomi Hizmetleri İdaresi dahil olmak üzere, yardım kuruluşları ve devlet kurumlarının yardımıyla tasarlandı.