HTC 1

Google, HTC’nin Akıllı Telefon ve Vive Gözlük Bölümünü 1.1 Milyar Dolar Karşılığında Satın Aldı

Daha önce dedikodusunu duyduğumuz alım gerçekleşti. Google 1.1 milyar dolar karşılığında HTC’nin akıllı telefon ve Vive gözlük bölümlerini satın aldı.

Tayvanlı HTC’nin telefon bölümünün hedefleri yakalayamamasını geçtiğimiz dönemlerde ki finansal tablolarda ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine de bu bölümünün satışının olabileceğini bu haberimiz ile paylaşmıştık.

1,1 milyar dolar karşılığında varılan anlaşma ile, Ar-Ge departmanından bazı çalışanları Google‘da çalışmaya devam edecek bazıların ise işten ayrılması ile HTC’de ki çalışan sayısı 4 binden 2 bin seviyesine düşecek. Anlaşmaya göre akıllı telefon ve vive gözlük bölümlerini bünyesine katan Google, Pixel akıllı telefon ailesini desteklemeye yardımcı olması için HTC‘nin IP‘sini kullanabilecek.

Akıllı telefon üretimine devam edecek olan HTC,nin yeni amiral gemisi içinde çalışmaya devam edeceği belirtilirken; bu iş birliğinin ise Edge Sense özelliğinin gelişmesi de beklenenler arasında yer alıyor.

Google’dan yapılan açıklama şu şekilde

Google Donanım Sorumlusu Rick Osterloh yaptığı açıklamada şunlara değindi : “Akıllı telefon pazarının öncüsü olarak, yenilik tarihimizden gurur duyuyoruz. IP portföyümüz dahil olmak üzere eşsiz akıllı telefon değer zincirimiz ve birinci sınıf yetenek ve sistem entegrasyon yetenekleri, Android pazarını güçlendirmek için Google’ı destekliyor. HTC’nin Google’ın uzun zamandır ortağı oldu ve piyasada bazı yarattı güzel ve kaliteli cihazlar geliştirdi. Heyecanlıyız ve Google‘a katılacak olan HTC ekibinin üyelerinin daha fazla yenilik ve tüketici donanımında gelecekteki ürün geliştirme çalışmalarına katkıda bulunacaklarına inanıyoruz.”