Google Haritalar yeni guncellemesiyle engelleri kaldiriyor 1

Google Haritalar yeni güncellemesiyle engelleri kaldırıyor!

Google Haritalar için yeni bir güncelleme geldi. Gelen güncelleme tekerlekli sandalye erişebilirlik desteğine kavuştu. Artık Google Haritalar engelleri kaldırıyor!

Google Haritalar için yeni bir güncelleme geldi ve tekerlekli sandalye kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir özellik geldi. Bu yeni özellik aslında geçtiğimiz aralık ayı içerisinde bazı bölgelerde tekerlekli sandalye erişebilirliği test edilmiş ve bu özellik bütün dünyadaki tekerlekli kullanıcıların huzuruna sonunda geldi. 7 milyondan daha fazla yere tekerlekli sandalye ile gidileceğini açıklayan Google, bunla sınırlı kalmayıp veri toplama ve analizlere devam edeceğini açıkladı.

Google Haritalar yeni güncellemesiyle engelleri kaldırıyor

Google, Engelleri Kaldırıyor!

Çok fazla sorun çıkaran bu tekerlekli vatandaşlara sunulan yeni özellikte çok adres boşluğu yer alıyordu. Google yetkilileri ise bu sorunu tam anlamıyla çözüme kavuşturmak adına yeni karar alarak, kullanıcıların bulunmuş oldukları mekanın tekerlekli sandalye için uygun olup olmadığını belirleyebilmek için anket tarzı uygulamalar sunmaya devam ediyor. Kendi veri setini kullanmayı tercih eden Google bu bakımdan veri işlemi zamanından çok fazla tasarruf edecek. Böylelikle tekerlekli sandalye vatandaşlarımız bir yere giderken o yer hakkında bütün bilgilere sahip olacaklar.

Şimdilik Android platformuna sunulan bu yeni özellik ilerleyen günlerde iOS ve diğer platformlara da gelecektir. Engelli insanları hepimiin düşünmesi gerekiyor ve Google bu projeyle ciddi anlamda engelleri kaldırmak istediğini bir kez daha kanıtlamış oldu.