drone haberleri 1

Google Drone İle Teslimatlara Başladı

18 aylık bir denemenin ardından, Google’ın Avustralya’nın başkenti Canberra’nın kuzeyindeki yan kuruluşu Wing Inhabitants, düzenli olarak yiyecek, içecek ve ilaçları drone ile ulaştırıyor. Bu duruma Avustralya Havacılık Güvenliği Ajansı Salı günü yeşil ışık yaktı.

Birçok Ürün Teslim Ediliyor

Wing son birkaç ayda yaklaşık 3.000 teslimat gerçekleştirmişti. Şirket, müşterilere sıcak yemekler, içecekler, reçetesiz ilaçlar ve “yerel kahve ve kakao” getirdiğini iddia ediyor.

Otorite, dronların günde on bir ila on iki saat uçmalarına izin verilmesini emretti. Yerel halktan gelen şikâyetlere rağmen, uçak tarafından verilen gürültü veya veri koruma konusu yetkililer tarafından kabul kararlarında dikkate alınmamıştı.

drone teslimat

Kanatlı uçaklar başlangıçta 400.000 kişilik Canberra kentinde yaklaşık 100 eve uçuyor. Ancak, Wing’in açıkladığı gibi bu rakam hızla artacak. Şirket insansız uçakların trafik ve emisyonları önlemeye yardımcı olduğunu duyurdu. Dronelar çok hızlı teslimat yapması ile çok beğenildi. Teslimat sadece altı ila on dakika sürüyor. Müşteriler siparişleri için bir uygulama kullanıyor. Ön bahçede veya arka bahçede teslim alabilmekteler.

Canberra Sakinleri Gürültüden Şikayetçi

Ancak bu teslimatlardan dolayı Canberra sakinleri gürültü kirliliği hakkında şikayetlerde bulundu. Bu şikayetlerden sonra kullanılacak olan dronun daha yeni ve daha sessiz bir versiyonu sunulacak.