chrome-okuyucu-modu-nasil-acilir

Google Chrome da “Okuma Modu” Nasıl Etkinleştirilir?

Google Chrome web sayfalarında bulunan karışıklığı ortadan kaldırmak ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için masaüstü okuma modunu sunmuştu. Ancak kullanıcılar bu özelliği açabilmesi için arama kısmına birtakım kodlar yazmak gerekiyor. Bu özellik sayesinde dikkat dağıtmadan uzun makaleleri okumak veya grafikleri incelemek çok daha rahat oluyor.

Okuma modunda reklamlar kalkıyor.

Özellikle mobil kullanıcların sıkça tercih ettiği okuyucu modu iOS Safari‘de çok kullanılıyor. Okuyucu modu sayesinde, metin haricinde yer alan reklam gibi görselleri kullanıcıya göstermeyerek daha net bir görüntü sağlıyor. Böylelikle kullanıcıların odağı netleşiyor.

Uzantıya Gerek Yok!

Okuyucu moduna kullanabileceğiniz uzantı alternatifleri bulunuyor.. Ancak gizli okuma modunu yeni bir sürüm veya güncelleme gerekmeden devreye alınabiliyor. Sadece  tarayıcınızın Chrome 75 ve üst bir sürüm olması yeterli.

Chrome’da okuma modu etkinleştirme nasıl yapılır?

Google Chrome tarayıcınızı açıp öncelikle “Flag” modunu etkinleştirilmesi gerekiyor. Bunun için;

  1. Adres çubuğuna “chrome://flags/#enable-reader-mode” yazın.
  2. Açılır menüden “Etkinleştir” seçeneğine basın.
  3. Tarayıcınızı yeniden başlatın.

Okuyucu modunu etkinleştirdikten sonra makale içeren bir sayfa açtığınız zaman, adres çubuğunun sağ kısmında simgeyi göreceksiniz. Okuyucu modunu etkinleştirmek için üzerine tıklamanız yeterli olacak