google chrome bildirimleri engelleme 1

Google Chrome Bildirimleri Nasıl Engellenir?

Google Chrome, Internet kullananların hemen hemen tümünün ilk tercihi olan bir tarayıcıdır. Google Chrome sadece iyi bir masaüstü tarayıcısı değil, aynı zamanda iyi bir mobil tarayıcıdır. Google’a ait olan Chrome, Android cihazlarla önceden yüklenmiş olarak geldiği anlamına gelir.

Google Chrome’da web sitelerinin size bildirim göndermesini sağlayan bir özellik vardır. İyi bir özellik olsa da, sürekli bildirimler herkesi kızdırabilir. Diyelim ki, Google Chrome’dan Facebook’ta oturum açtıysanız, bir Yorum, Beğen veya Paylaş olduğunda bir bildirim alacaksınız. Bu gibi bildirimler olduğu sürece, sorun yok. Ancak, bazı web siteleri reklamlar ve diğer aptal şeyler için bildirim göndermeye başladığında ne olur? Biri kolayca sinirlenebilir. Meşru bildirimler bile, telefonunuzun sürekli ve sürekli bip sesiyle sizi rahatsız edebilir.

google chrome bildirimleri engelleme

Bundan kurtulmanın tek yolu var ve bu, web siteleri tarafından gönderilen Google Chrome bildirimlerini engellemektir. Google Chrome bildirimleri engelleme için sizlere yardımcı olacağız. Size nasıl yapıldığını gösteriyoruz.

Google Chrome Bildirimleri Engellemek

  • Google Chrome’u açın ve tarayıcının sağ üst köşesindeki ‘üç nokta düğmesine‘ dokunun. Bundan sonra ‘Ayarlar‘ üzerine dokunun.
  • ‘Ayarlar‘ menüsünde aşağı kaydırın ve ‘Site ayarları‘ üzerine dokunun. Bundan sonra, ‘Bildirimler‘ üzerine dokunun.
  • Android cihazınızda Google Chrome bildirimlerini engellemek için ‘Bildirim’ seçeneğine karşı sağlanan bir geçiş düğmesi bulunacaktır.

Bu, size Google Chrome bildirimlerini size bildirim göndermesine izin verilen tüm web sitelerinden engeller.