apple google 1

Google, Apple’ın en önemli yonga tasarımcılarından birisini işe aldı!

Google, Apple’ın iPad ve iPhone modellerindeki yongaların tasarlanmasında son derece önemli bir role sahip olan John Bruno’yu kendi ekibine dahil etti. Bruno, Apple’ın rakiplerinden önde olması için araştırma ve analiz yaparak yonga tasarımına destek veriyordu.

The Information, Apple’ın iPad ve iPhone modellerinin yongalarının tasarlanmasında büyük bir rol oynayan John Bruno’nun Google tarafından işe alındığını duyurdu. Apple ile birlikte çalıştığı sırada Silikon Vadisi’nde güçlü bir analiz ekibi kurmuş olan Bruno, Apple için sektörü ve sektördeki rakipleri araştırıyor, üretilecek olan yongaların buna bağlı olarak şekillendirilmesine katkı sağlıyordu. Daha önceki senelerde AMD ile birlikte çalışmış olan deneyimli tasarımcı (aslında kendisine yalnızca tasarımcı demek son derece yetersiz kalır), Google’da muhtemelen yeni akıllı telefon yongalarının tasarlanmasında görev alacak.

John Bruno

Google John Bruno’yu neden işe aldı?

Bruno’nun Apple’da olduğu gibi Google’da da sektörü araştırabileceği, rakipleri analiz edebileceği düşünülüyor. Google’ın Pixel modellerini farklı üreticilerden yardım alarak üretmesi ve ilk modellerde sorun yaşaması, şirketin yavaş yavaş kendi üretimine başlamaya yönelmesini sağladı. Şu an Google’ın amiral gemisi olan Pixel 2 modelinin yalnızca görüntüleme çipi (Pixel Visual Core) Google tarafından üretiliyor. Bruno’nun şirkete katılması ise Google’ın yalnızca görüntüleme çipiyle yetinmek istemediğini, üretimi artırmayı hedeflediğini gösteriyor.

Eğer bu tahminlerimiz doğru çıkar ve Google kendi akıllı telefon donanımlarını üretirse, akıllı telefon sektörünün büyük bir değişim yaşayacağı söylenebilir. Android işletim sistemini geliştirmesinden ötürü bu işletim sisteminin tüm detaylarını bilen Google, Apple’a büyük bir rakip olabilir.