Oyun konsolları elektronik

FTC uyardı: Elektronik cihazların içini açmak garantiyi bozmaz

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) aralarında Microsoft, Nintendo ve Sony’nin de bulunduğu birçok şirkete yasaların izin vermediği şekilde müşterileri kısıtlamamaları için uyarılarda bulundu. Üçüncü parti donanım kullanmak, elektronik cihazın için açmak da yasa dışı olarak belirtilen kısıtlamalar arasında.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), elektronik cihaz satışı yapan birçok şirketin kullanıcı haklarını ihlal eden kısıtlamalarla kanunlara karşı geldiğini açıkladı. Microsoft, Nintendo, Sony gibi büyük şirketlerin de dahil olduğu birkaç şirkete bu kısıtlamaları kaldırmaları ve müşterileri yanıltmamaları konusunda bir uyarı mektubu gönderildi. FTC’nin mektubunda dikkat çekilen konular arasında kullanıcıların satın aldıkları elektronik cihazın içini açmasının garantiyi bozmadığı, üçüncü parti donanımların kullanıldığı cihazların garanti kapsamı dışında kalmayacağı bilgileri de yer alıyordu.

FTC mektubun ulaştırıldığı tüm şirketlerin sitelerindeki garanti politikasını değiştirmesi gerektiğini ve bunun için 30 gün süre tanındığını duyurdu. Eğer 30 günlük süre içerisinde herhangi bir değişim olmazsa şirketlere kullanıcı haklarını ihlal etme suçundan ceza verilecek.