Firefox 67.0.4 Surumu 1

Firefox, Kullanıcılara 67.0.4 Sürümüne Yükseltmesini Öneriyor

Firefox tarayıcısı günler içinde ikinci kez tehlikeli bir güvenlik açığı ile kapatıldı. Kullanıcılar yine en son sürümün (67.0.4) yüklü olduğundan emin olmalı ve gerekirse güncellemeyi kendileri başlatmalıdır. Sizi Windows, macOS ve Linux için en son indirmelere götürüyoruz. Tarayıcıyı güncellemenin en kolay yolu bu yazımızda.

Mozilla, Firefox’u Bir Güvenlik Açığı İçin Yeniden Düzeltti

Ayrıca, son güvenlik açığı, görünüşe göre saldırganların bilgisayarın çökmesine neden olan ve sistemdeki bu kötü amaçlı yazılımın üzerinde çalışmasına izin veren sıfır güvenlik açığıdır.

Firefox 67.0.4 Sürümü

Ayrıca, güvenlik açığından açıkça yararlanıldığı için, tarayıcı kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede güvenli sürüm 67.0.4’e yükseltmeleri gerekir, geliştirici Mozilla’yı önerir.

Firefox 67.0.4 sürümü tüm platformlar için indirilebilir: Windows için Firefox (32 bit), Windows için Firefox (64 bit), macOS için Firefox, Linux için Firefox. Güncel değişiklik doğrudan üreticide bulunabilir.

Güncelleme, Mozilla’nın resmi indirme sunucuları üzerinden yapılıyor, doğrudan tarayıcı üzerinden birkaç saat sürebilir. Yeni sürümü doğrudan sunulan indirme yoluyla yüklemek faydalı olacaktır.

Firefox Kullanıcıları İçin Heyecan Verici

Birkaç gün önce, Firefox izleme korumasını arka planda genişletti. Yeni varsayılan Dengeli Engelleme olarak adlandırılır. Bu, üçüncü taraf çerezlerini 1.000’den fazla etkinlik izleme sağlayıcısından otomatik olarak engeller.

Özel modda daha fazla izleyici hala engelleniyor. Kullanıcılar hala izleme korumasında değişiklikler yapabilir. Firefox tarafından tespit edilen tüm etkinlik izleme öğelerini engelleyen ikinci bir ayar olan Strict. Ancak, Mozilla bazı web sitelerinin düzgün çalışmayabileceğini belirtti. Daha fazla kontrol istiyorsanız, engelleme ayarlarını “Özel” altında kendiniz düzeltebilirsiniz.

Şu anda, Firefox’u yeniden yüklerken yalnızca yeni izleme koruması ayarlarını görebilirsiniz. Gelecek birkaç ay boyunca Mozilla, tüm kullanıcılar için yeni ayarları etkinleştirecek.