Fireball

Fireball Adında Yeni Bir Virüs Keşfedildi

Teknoloji dünyasında sürekli yeni virüs tehditleri ile karşı karşıya kalmaya başladık. Son olarak bu alanda gündem olan fidye virüslerinden sonra şimdi ise yeni bir casus yazılım türü daha ortaya çıktı. Bu kez Fireball adı verilen yeni bir virüs tehdidi ortaya çıktı. İşte detaylar.

Fidye virüsleri giderek yaygınlaşmaya başladı. Alınan tüm önlemler ve virüs programlarıyla beraber işletim sistemlerinin de güncellenmesi bile fidye virüslerinin tam olarak önüne geçmekte zorlanıyor. Siber saldırı derecesine kadar ulaşmaya başlayan fidye virüslerinin bir türlü tam olarak durdurulamaması bir yana dursun son dönemlerde fidye virüslerinden farklı olarak yeni bazı tehditler daha görülmeye başlandı.

Son olarak ise bu alanda Checkpoint firması tarafından yapılan araştırmalar sonrasında Fireball adı verilen yeni bir virüs türünün ortaya çıktığı belirtildi. Şimdiye kadar 250 milyon kullanıcının bilgisayarında etkili olduğu ortaya çıkan Fireball adı verilen virüsün ne gibi sorunlara neden olacağı konusunda da yeni bilgiler verilmeye başlandı. Peki Fireball adı verilen virüs ne gibi sorunlara neden oluyor? Fireball hakkında bilinenler neler? Bakalım.

Fireball Nasıl Bir Virüs?

Yapılan son güvenlik testlerine göre virüs, tam anlamıyla internet tarayıcınızı ele geçiriyor. Tarayıcı üzerinden bilgisayara bulaştığı belirtilen Fireball virüsünün reklamlar aracılığıyla kullanıcıların bilgisayarına bulaştığı belirtiliyor. Tarayıcının arama motoru üzerinde bir kolan oluşturduğunu belirtilen Fireball virüsünün, kullanıcıların sahte arama motorlarını kullanmasına neden olduğu belirtiliyor.

Fireball

Sahte arama motoru üzerinden yapılan tüm aramalar ise doğrudan virüsün kaynağına gönderiliyor. Ayrıca bilgilerinizde bu şekilde çalınma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bunun dışında bilgisayarda da soruna neden olan Fireball virüsü bilgisayarlara reklam programları yükleyerek bir nevi bilgisayarları sayaç olarak kullanmakta.

Fireball İçin Nasıl Önlem Almalı?

Bu şekilde kullanıcılara büyük oranda zarar verdiği belirtilen Fireball virüsü için yapılan uyarılar ise reklam yazılımlarını silmeye yönelik. Tarayıcılarınızda yer alan bilinmeyen eklentileri ve bilgisayarda yer alan reklam eklentilerini kaldırmak en iyi önlemlerden. Bunun dışında kullanıcıların Fireball virüsüne karşı sürekli olarak virüs programlarını da güncellemesi tavsiye ediliyor. Tabi ki yeni virüsü engellemek için en önemli önlemlerden birisi de tarayıcıların güncellemeleri yapmak.