Huawei Facebook 1

Facebook, Huawei Telefonlarına Önceden Yüklenmiş Uygulamaları Durduruyor

Reuters’in bildirdiğine göre, Facebook, uygulamalarının Huawei akıllı telefonlara önceden yüklenmesini durdurmak için adımlar attı.

Hangi Uygulamalar Durduruluyor?

Yasak, ana Facebook uygulamasını ve yan kuruluşlarından WhatsApp ve Instagram’dan gelen uygulamaları kapsıyor. ABD’nin eylemlerine yanıt olarak, ABD’li şirketlerin güvenlik riski olarak gördüğü yabancı telekom şirketlerini kullanmalarını engellemek amacıyla başlatıldı. Zaten bir Huawei telefonuna sahip olan ve ilgili uygulamaları yükleyenler de kullanmaya devam edebilirler.

Huawei akıllı telefon

Facebook, Huawei telefonlarında mevcut kullanıcılara güncelleme yapmaya devam edeceklerini söyledi. Huawei, Facebook kararı hakkında yorum yapmadı.

Önceden Yüklenmiş Uygulamalar İçin Geçerli

Karar yalnızca önceden yüklenmiş uygulamalar için geçerlidir ve Huawei akıllı telefon sahiplerinin, telefonlarını aldıktan sonra uygulamaları indirip yüklemelerini durdurmaz. Ancak, Google gelecekte Huawei telefonları tarafından Play Store’a erişimi kısıtlarsa bu seçenek kullanılamaz.

Karar, bu hafta Google’ın şirketin Ağustos ayının ortasından sonra çekirdek Android yazılımını kullanmasına izin vermeyeceğini öğrendiği Huawei’ye verilen bir başka darbe.

Şimdilik, Android için Google Play Store ve tüm Google uygulamaları Huawei’de bulunmaya devam edecek. Diğer birçok ülke, Huawei ekipmanlarının kullanımına kısıtlamalar getirmiş veya doğrudan yasaklar getirmiştir.