iphone güncelleme

Eski iPhone ve iPad’ler ios 12.4.7’ye Terfi Ediyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, eski iPhone ve iPad cihazları için  iOS 12.4.7 güncellemesini yayınladı! Peki bu güncelleme ile neler değişti? sorusuna yanıt verelim.

Apple’ın düzenli olarak yaptığı  güncelleme  ile  Android‘e kıyasla daha fazla  destek sağlamayı amaçlayan Apple,  yedi yıl önce kullanıcılar ile buluşturmuş ollduğu ve artık kullanım dışı kalmaya hazırlanan cihazlara yeni güncelleme getirmeye devam ediyor. Henüz iOS 13.5 güncellemesini yeni yayınlayan şirket, bugün de iPhone 5s, iPhone 6iPhone 6 PlusiPad Air (1. nesil), iPad Mini 2iPad Mini 3 ve iPod touch (6. nesil) cihazlar ile iOS 12.4.7 güncellemesini paylaştı. iOS 12.4.7 güncellemesi her ne kadar çok büyük yenilik veya ek özellik getirmese de güvenlik açısından bakıldığında yedi yaşında olan iPhone 5s için oldukça önemli bir gelişme olduğu söylenebilir.

iOS 12.4.7 Güncellemesini Alan Cihazlarda Neler Değiştirecek?

Güncelleme ile Apple, her ne kadar kullanıcılarını mağdur etmiyor gibi gözükse de, gerçek dünyada işler biraz karışık gözüküyor. Apple’ın 7 yıllık cihazlara verdiği güncellemeler ile, “Bataryası eskimiş cihazlar“ olarak tabir ettği iPhone ve iPad cihazlarını maalesef yavaşlatıyor. Bunun gerekçesi olarakta “Cihazların ömrünü uzatmak için” gibi basit bir açıklama yapıyor.

Tam da bu yüzden  her ne kadar bu güncellemeler, güvenlik anlamında hatırı sayılsa da performans konusunda nasıl bir etki yaratacak bilemiyoruz; ancak 7 yıl önce sunulmuş olan bu cihazların güncellenmesi, her yiğidin harcı değil. Yukarıda bahsettiğimiz cihazlardan birini kullanıyorsanız güncellemeyi almak için ayarlar kısmından güncellemeleri denetleyerek, akıllı telefonunuza yeni güncellemeyi indirip kullanmaya devam edebilirsiniz.