Epic Games, Fortnite Mobil’in Android’deki performans sorunlarını düzeltecek

Epic Games, Fortnite Mobil‘i Android cihazlarından oynayan oyuncuların performans sorunu yaşadığının farkında olduğunu duyurdu.


Uzun zamandır beklenen Fortnite Mobil, birkaç gün önce beta sürümüyle bazı şanslı Android kullanıcıları için indirilmeye sunuldu. Sadece belirli telefon modellerine indirilebilen oyun, oyunculardan gelen şikayetlere göre 4 GB RAM’i bulunan Android modellerinde bazı performans sorunları yaşıyor.

https://twitter.com/FortniteGame/status/1029225957377368065

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Epic Games, sorunun farkında olduklarını ve ilginç bir şekilde performans sorununun yalnızca 4 GB RAM’e sahip olan telefonlarda yaşandığını belirtti. Geliştirici, sorunun kaynağının araştırılacağını duyurdu ve arka planda birçok uygulamanın çalışmasından dolayı performans sorununun yaşanabileceğinin de altını çizdi.

Bu sorun, maalesef oyunun tüm Android cihazları için indirilmeye sunulmasını daha geç bir tarihe erteleyebilir. Epic’ten sorunun kaynağına ilişkin bir açıklama yapması ve beta sürecinin tahmini süresini belirtmesi bekleniyor.

Kaynak