Instagram

En Çok Tercih Edilen Sosyal Medya Platformu Instagram

Sosyal medya platformlarının birbirleri ile olan rekabetlerini ortaya çıkarmak ve hangi sosyal medya platformunun kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edildiğini rakamlar ile ortaya koymak amacı ile Pew Araştırma Merkezinin gerçekleştirdiği anket ile 2016 yılında ki veriler ile karşılaştırıldığında ABD’de yaşayan yetişkinlerin %35’inin Instagram’ı kullandığını ortaya çıktı.

8 Sosyal medya platformunu yani Facebook, YouTube, Snapchat, Twitter, Instagram, WhatsApp, Pinterest ve LinkedIn’i mercek altına alan araştırmaya katılanlar en fazla 3 adet sosyal medya platformunu tercih edebildiler.

Geçen yıllara göre sosyal medya kullanım alışkanlıkları değişim gösteriyor. Bu değişimin bir örneğini de ortaya koyan Pew araştırma şirketi oldu. Araştırma şirketi verilerine bakıldığında instagram 2016 yılına oranla %7 artan kullanıcı kitlesi elde ederek en beğenilen sosyal medya platformu olma yolunda ilerliyor.

18-24 yaş aralığındaki kişiler tarafından tercih edilen en popüler sosyal medya platformları Instagram, Snapchat ve Twitter olurken; YouTube platformu ise, ABD‘li yetişkinlerin %73‘ü ve 18-24 yaş aralığındaki gençlerin %94’ü tarafından kullanılmasıyla en popüler çevrimiçi platform olduğu ortaya çıkmış durumda.

Instagram

65 yaş üstü sosyal medya kullanıcılarının ise Facebook‘u tercih etmesinden dolayı büyüyemediği görülüyor. Twitter ise bir önce ki oranlarını ufak da olsa koruyarak 2016 yılında %21 olan oranını %24 seviyesine yükselttiği görülüyor.

Ortaya çıkan oylama sonucunda seçilen üç sosyal medya platformu Snapchat, Instagram ve Twitter oldu.