Elon Musk Tayland

Elon Musk, mağarada mahsur kalan çocukları nasıl kurtaracağını açıkladı

Tayland’da mağarada mahsur kalan çocuklar için bir ekip görevlendirdiğini duyuran Elon Musk, kurtarma yöntemini de açıkladı.


Bir takım talihsizliklerin yaşanması sonucunda girdikleri mağarada mahsur kalan çocuklara, SpaceX ve Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk da yardım eli uzattı. Mağaranın zorlu yapısından ve yükselen su seviyesinden dolayı dışarı çıkamayan çocukların, Musk’ın mühendisleri tarafından küçük denizaltılar kullanılarak kurtarılması denenecek.

Elon Musk Tayland

Ünlü iş adamı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Taylandlı yetkililerden konuya ilişkin detaylı bilgiler aldıklarını ve mağaradaki çıkış yollarının küçük bir araç kullanılabilecek kadar geniş olduğunu belirtti. Musk’a göre küçük denizaltı planı, mağaranın çamurlu suyu ve tehlikeli kayalık zemininden ötürü işe yaramazsa SpaceX’in Falcon 9 roketinin sıvı oksijen aktarım tüpü de kullanılabilir. Geçitlere sığabilecek boyutta olan aktarım tüpü, iki dalgıç tarafından taşınabilecek kadar hafif ve son derece sağlam.

https://twitter.com/elonmusk/status/1015657378140704768

Tüpün çocukların bulunduğu alana kadar uzatılması (mağaranın yaklaşık 2 km içerisine) ve sağlam bir şekilde geçiş için hazırlanmasının 7 saat kadar sürebileceği tahmin ediliyor. SpaceX’in bu tüpü Tayland’a ulaştırması ise yaklaşık 17 saat alacaktır. Yani proje için düğmeye basıldığı anda bir gün içerisinde çocukların kurtarılabileceği düşünülüyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1015666557458964480

Elon Musk ile medyanın barışması için büyük bir şans

Eğer bahsettiği projelerle çocuklara yardım edebilirse Musk’ın kahraman ilan edileceğinden hiç şüphe yok. Hatta çabalarından ötürü Tayland hükümetinden onursal ödül alacağının bile kesin olduğu söylenebilir. Böyle bir durumda Musk ile medya arasında aylardır devam eden “savaş” sonlanır ve iş adamı, bir anlamda kendine ve yönettiği şirketlere de yardımda bulunmuş olur. Elbette Musk’ın yardım eli uzatmasındaki asıl nedenin bu olduğu söylenemez, ancak neden bu olsa bile sonuç olarak çocukları kurtarması ödüllendirilmeyi hak eden bir başarı.

Kaynak