dragon-kapsülü

Elon Musk, Küresel internet Sağlayıcısı “Starlink” Planına Bu Hafta Başlıyor

Geçtiğimiz haftalarda Tesla Roadster’ını uzaya gönderen Elon Musk’ın son dönemlerde adını duymayan kalmadı desek yeridir. Hedefleri ve gerçekleştirmek istedikleri kimileri tarafından yerilse de, bence Musk amaçları ile Dünya’nın gidişatını değiştirebilecek bir insan. Elon Musk bu çerçevede Dünya’nın tamamına internet sağlamak için çalışmalara başladı.

Proje aslında 3 yıl önce duyurulmuştu. Space X bu proje için ilk test uydularını ise bu hafta içinde fırlatılabilir. Kaliforniya’daki Vandenberg Hava Üssü’nde hazırlanmaya başlayan Microsat 2a ve 2b isimli uzay araçlarına bu hafta içinde Paz adı verilen ve aşağı yukarı 1,5 tonluk İspanyol radar gözlem uydusu Falcon 9 roketi ile 17 Şubat Cumartesi günü uzaya gönderilmeyi planlanıyor.

Paz, yer istasyonu ile arasında radyo iletişim sistemi testi için gönderiliyor. Şayet sonuç olumlu olursa, Starlink adı verilen uydu takım yıldızı, dünya üzerinde düşük maliyetli İnternet erişimi sağlayacak.

Benzer bir çalışma içinde olan OneWeb‘de Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nden lisans aldı ve bu süreci en kısa zamanda ilerletmeyi planlıyor.