red tesla model s 1

Elektrikli otomobil sayısı hızlı bir şekilde artıyor

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 2025 senesinde satın alınan her altı otomobilden birisi elektrikli olacak. Elektrikli otomobil sayısının artması doğa için son derece iyi bir haber.

Araştırmacılar elektrikli otomobillerin 2025 senesinde dünya çapında son derece popüler olacağını açıkladı. 2025 senesinde satılan her altı otomobilden birinin elektrikli olacağını öngören çalışmalar, elektrikli otomobillere olan ilginin her geçen gün daha da arttığını ortaya koydu.

Bloomberg tarafından paylaşılan çalışmada ele alınan bir diğer konu da elektrikli otomobillerin sayısıydı. Tahminlere göre eğer elektrikli otomobillere olan ilgi aynı düzeyde devam ederse 2025 senesine kadar 16.5 milyon otomobil satışı yapılmış olacak.

23a0bdb65f0fd21bad0c2839ecc1561d

Elektrikli otomobil sayısında Avrupa lider olacak

Bölgelere göre elektrikli otomobil sayısının büyük farklılıklar gösterebileceğini ortaya koyan çalışma, Avrupa’nın elektrikli otomobillerin kullanımında lider olacağını ortaya koydu. 2025 senesinde bölgede satılan tüm otomobillerin yüzde 30’u elektrikle çalışacak. Bu da Avrupa’nın hava kirliliğinden ve küresel ısınmadan daha az etkileneceğini ortaya koyuyor (en azından otomobillerin açısından).

Tesla gibi şirketlerin katkısı büyük

Elektrikle çalışan otomobillerin sayısının artmasına birçok değişken unsur etki ediyor ve bunlardan birisi de otomobil üreticileri. Tesla Motors gibi son derece popüler olan şirketler, otomobillerin sayısında artış yaşanmasına büyük katkı sağlayacaktır.