Nissan Leaf

Elektrikli Nissan Leaf binlerce ön sipariş aldı

Elektrikli otomobil sektörünün yeni üyesi olacak Nissan Leaf, 13 binden fazla ön sipariş alarak dikkatleri üzerine çekti. Otomobilin elektrikle çalışması, hoş tasarımı ve rakiplerine kıyasla ucuz fiyatı, birçok ülkede yeni modelin tercih edilmesini sağlıyor. Otomobilin tüm detayları haberimizde.

Geçtiğimiz sene tanıtılan ve bu sene ön siparişleri almaya başlayan Nissan Leaf, kısa sürede 13 bin ön sipariş sayısını aştı. Tek bir şarjla 240 km yol katedebilen elektrikli otomobil, hoş tasarımı ve ucuz fiyatıyla Tesla modellerine büyük bir rakip olacağa benziyor.

30 bin dolardan başlayan fiyatlarla (vergiler bu fiyata dahil değil) ön sipariş almaya başlayan otomobil, 147 hp beygir gücüne sahip elektrikli motora ve 40 kWh kapasiteli lityum iyon bataryaya sahip. Otomobili tüm detaylarıyla inceleyebileceğiniz görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Nissan Leaf, Tesla modellerinden daha erken teslim edilecek

Nissan Leaf’in bu kadar çok ön sipariş almasının nedenleri arasında diğer elektrikli araçlara kıyasla ucuz fiyatı ve erken teslim tarihi yer alıyor. Nissan’ın Tesla’dan farklı olarak otomobili yıl içerisinde teslim edeceğini açıklaması, Tesla’yı tercih etmeyi düşünen müşterilerin de Nissan’a yönelmesini sağladı. Eğer ön siparişlerin bu hızlı artışı devam ederse, gelecek senelerde Nissan ve Tesla’yı elektrikli otomobil sektöründe karşı karşıya görebiliriz.