ipad 5 mini
ipad 5 mini

Ekonomik fiyatlı yeni iPad modelleri yolda!

Apple için parça tedarikçisi olarak bilinen birkaç firmanın, bulunduğumuz ay içerisinde DigiTimes’a yapmış oldukları açıklamalara göre, yılın ilk yarısında iki adet yeni iPad modelinin satışa çıkacağı söylenmişti.

Bu modellerinden birincisi belli oldu. iPad Mini 5 geliyor! Diğer modelin ise benzer donanımlar ile geleceği ve 10 inç bir ekrana sahip olacağı ifade ediliyor. Avrasya Ekonomik Komisyonu tarafınca altı yeni iPad modeline ise sertifika verilecek.

2

Apple’dan üç yeni iPad modeli yolda!

Sertifika alacak olan modeller; A2123, A2124, A2153, A2154, A2133 ve A2152 olarak listelendi. Her iPad’in Wi-Fi ve Wi-Fi + Hücresel olmak üzere iki modelinin bulunduğunu dikkate aldığımızda, üç yeni model gelecek gibi görünüyor. 23 Ocak günü onaylanan bu cihazların sertifikalarında iOS 12 ile geleceği görülüyor.

Bu yeni iPad modelleri iPad Pro’ya kıyasla daha alt seviyede konumlandırılacak olsa da, Touch ID’ye veda edilerek Face ID‘ye geçiş yapılması ve aynı şekilde Lightning yerine USB-C’nin yer alması bekleniyor.

Çıkış tarihleri netleşmedi, ancak Apple’ın yeni tabletlerini tanıtmak üzere en kısa sürede bir etkinlik düzenlediğini görebiliriz. Bu yılın ilk yarısında satışa sunulması beklenilen diğer Apple ürünleri de tanıtılabilir.