ekonomi bakanı

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bitcoin ile İlgili Açıklamalarda Bulundu!

Uzun bir zamandır tartışma konusu haline gelen Bitcoin hakkında Ekonomi Bakanı tarafından açıklama geldi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yapılan açıklamada sanal para birimi olan Bitcoin ile ilgili ülkemizde yasal bir düzenleme olmayacağı açıklandı. Yapılan açıklamada “Bu yalnızca yazılım ortamında koordine edilmiş şifrelemelerle oluşan bir sanal para birimi. Bununla ilgili resmi bir düzenleme olmayacak” denildi.

Bakan Zeybekçi: Bitcoin Bir Saadet Zinciri!

Denizli’de düzenlenen bir basıl toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekçi, “Dünyada kripto paralar, para yerine kullanılan birimler bakıldığı zaman tekrar söylüyorum, geçmişte Türkiye’de saadet zincirleri vardı. Herkes birbirini dolandırıyor, en birileri mutlu oluyordu ve bunun sonucunda daha çok üzülen insan oluyordu. Bitcoin’de bu saadet zincirlerinden bir tanesi! Bunun küresel bir saadet zinciri olma ihtimali bir hayli yüksektir” açıklamalarında bulundu!

Ekonomi Bakanı ayrıca, “Vatandaşlarımız uzak dursunlar maceraya fazla hevesli olmasınlar. Bu paralar herhangi bir ülkeye veya ekonomiye ait para değil! Bu yalnızca koordine edilmiş ve çeşitli şifrelerle güvenliği ele alınmış bir sanal para birimi” açıklamasında bulundu.