zenfone 6 kamera 1

DxOMark: ASUS Zenfone 6 Yeni Selfie Kralı

Bu yılın başlarında, DxOMark Labs akıllı telefonların özçekim kamerasını sıralamaya başladı. Bugüne kadar, selfie kralı 97 puanla Galaxy S10 5G oldu. Şimdi toplamda 98 puanla Zenfone 6 tarafından düşürüldü.

Zenfone 6 Selfie Puanı

DxOMark, Zenfone 6’ya 101 puan verdi, Galaxy S10 5G ile aynı şekilde ve ardından şimdiye dek en iyisi olan 93 video puanıyla onu geçti. Zenfone 6 bunu başarabiliyor çünkü kamera modülüne yerleştirilen mekanik motor sayesinde kendi fotoğraflarını çekmek için arka kameralarını (48MP + 13MP) kullanıyor.

Zenfone 6 Selfie

DxOMark renk gösterimini, beyaz dengesini ve pozlamayı övüyor. Aynı zamanda iyi bir dinamik aralığa sahiptir ve lazer odak ve PDAF sistemi sayesinde çok iyi odaklanır. Zenfone 6 aynı zamanda bir kişiliğe sahip özçekimler çekerken “doğal bokeh” sağlar ancak grup özçekimi olduğunda mücadele eder. İkili LED flaş ile, özçekimlerinizin kararması konusunda endişelenmenize gerek yoktur, ancak kırmızı gözlerle uğraşmanız gerekir.

Zenfone 6, video kaydındaki rekabeti yeniyor. Hem içeride hem de parlak ışık altında olağanüstü ayrıntı ve düşük gürültü ile varsayılan olarak 4K olarak kayıt yapar.

Haberleri takip etmediyseniz, ZenFone 6 arka kameraları aynı zamanda özçekim yapma yeteneğine sahip kılan yenilikçi bir flip-kamera mekanizması kullanır. Bu, Asus’un ZenFone 6’daki tüm görüntüleme gereksinimlerini karşılamak için yalnızca iki kamera sensörü kullandığı anlamına gelir.