dünya

Düz Dünya Tartışmasında Elon Musk İsyan Etti!

Geçtiğimiz günlerde oluşturulan düz dünya topluluğu birçok kişi ve ünlü isim arasında tartışmalara yol açtı. Bu ünlü isimler arasında Elon Musk ve ünlü rapçi Bobby Ray Simons yer alıyor.

Herhangi bir bilimsel dayanağı bulunmayan ve son dönemlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan düz dünya teorisi yine gündemde. Nitekim düz dünya akımı arasına dünyaca ünlü rapçi Bobby Ray Simons’ta katılmıştı. B.o.B’un aksine dünyaca ünlü girişimcilerden bir tanesi olan Elon Musk akımla adeta dalga geçerek neden düz mars topluluğu bulunmuyor diye isyan etti!

Elon Musk İsyan Etti!

Dünyaca ünlü SpaceX ve Tesla firmalarının kurucu CEO’su Elon Musk Mars hayranlığıyla ön plana çıkıyor. Nitekim kendisi Mars’ta yaşayıp orada ölmek için can atıyor. Düz dünya savunucuları tarafından yönetilen sorulara “neden oralarda hiç Düz Mars Topluluğu yok” diyerek cevap verdi.

ISS

Öte yandan Amerika’lı rapçi B.o.B dünyanın düz olup olmadığı görmek için uzay uydu fırlatılması için bir kampanya başlatmıştı. B.o.B’un bu girişimi üzerine bilim dünyasından çeşitli yanıtlar geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotlar istasyonun camından çektikleri fotoğrafı B.o.B’la paylaşmıştı. Ayrıca ünlü Astofizikçi Neil deGrasse Tyson ünlü rapçiye Twitter hesabından “Dostum -500 yıl geriye gitme sebebin, hepimizin hala senin müziğini beğenmemesi” olarak alaylı bir yanıt verdi.