la sci sn oumuamua interstellar asteroid 20171120 1

Dünya’yı Teğet Geçen 110 Metre Çapındaki Asteroid, Son Anda Fark Edildi!

Dünya’nın yaklaşık olarak 194 bin kilometre yakınından geçen asteroid, son birkaç saat kala fark edildi. ‘2018 GE3’ adı verilen asteroid’in 110 metre çapında olduğu belirtildi.

 Gök bilimcilerin son anda fark ettikleri 110 metre çapında ki asteroid birkaç saat önce saptayabildi. 194 bin kilometre her ne kadar uzak olarak düşünülse de uzay bilimcileri tarafından tehlikeli yakınlık olduğu kabul ediliyor.

110 Metre çapında ki bu asteroid’in dünyamıza düşmesi durumunda bir felakete neden olabileceği, hatta bir yerleşim bölgesine isabet etmesi durumunda ise o kentin haritadan silebileceğini belirtiyor.

Olası bir asteroid çarpması konusunda NASA‘ya göre, geleceğimiz hiç de parlak değil. Dünya’nın göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceği belirtmişti.

insanlığın bu durumda ne yapacağına dair bir yol haritasının bulunması gerektiğini belirten Nuth, bu riskin her an gerçekleşebileceğini belirterek bir de öneride bulunmuştu. Nuth’a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermenin olduğunu söyleyerek, ödeneğin ayrılması durumunda, bir yıl içinde göreve hazır bir aracın hazırlanabileceğini belirtmişti.