cropped home 1 1

Dünyanın En Ucuz İnterneti İran’da!

Statista ismindeki bir araştırma firması tarafından yapılan bir araştırama da dünyanın en pahalı internet kullanan ülkeleri açıklandı.

İngiltere merkezli araştırma şirketi Statista tarafından yayımlanan raporda dünyanın en ucuz ve en pahalı internetleri yayımlandı. Rapora göre ülkelerin internet fiyatları arasında adeta uçurum bulunuyor. Dünya genelinde yapılan araştırmada yaklaşık 196 ülke araştırıldı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de yer alan internet fiyatları da sıralamadaki yerini aldı.

Bilindiği üzere ülkemizde internet altyapısı, fiyatları ve AKK gibi sorunlar sürekli gündem konusu olmakta. Günümüzde hala birçok internet sağlayan firmalar Adil Kullanım Kotasını kaldırmayı başaramadı.

Dünyanın En Ucuz İnterneti İran’da

İngiltere merkezli firma tarafından yayımlanan rapora göre en ucuz interneti 5,37 dolar ile İran kullanıyor. Dünyanın en pahalı interneti ise yaklaşık 962 dolarlık fiyatı ile Burkina Faso’da kullanılıyor. Türkiye yayımlanan raporda 26.sırada yer alırken ülkemizdeki her bir internet kullanıcısı ortalama 26 dolar gibi fiyat ödüyor. Buda yaklaşık 100 lirayı geçen bir bedel oluyor.

Yayımlanan Rapora Göre Ülkelerin İnternete Ödedikleri Fiyatlar:

internet