akilli telefon 1 e1497551352894

Dünyada Akıllı Telefon Kullanım Rakamları Açıklandı

Akıllı telefonlar son dönemde giderek yaygınlaşan mobil teknoloji ürünlerinden biri olarak biliniyor. Her geçen gün kullanım oranı biraz daha artış gösteren akıllı telefonların geldiği son nokta ise yapılan bir araştırmayla beraber ortaya çıktı. İşte dünya genelinde akıllı telefonların kullanım oranları.

Samsung ve Apple’ın öncü olduğu akıllı telefon teknolojisinde çok hızlı bir gelişim süreci söz konusu. Yeni modeller ve yeni modellerle beraber gelen yepyeni sistemler bir yana dursun gelen olarak akıllı telefon teknolojilerinde bir yayılma durumu söz konusu. Bu noktada genel olarak kullanım oranlarının arttığını görmekteyiz.

Sadece üst segment telefonlarda değil hem üst segment hem giriş seviyesi hem de orta segment akıllı telefonlarda sürekli bir artış durumu söz konusu. Haliyle bu artışla beraber mobil alanda en çok merak edilen konulardan birisi de dünya genelinde akıllı telefon kullanım oranlarının ne boyutta olduğu. Giderek yayılan bir teknolojiden bahsediyoruz fakat bu teknoloji dünya genelinde ne kadar kullanıma sahip biliyor muyuz? İşte bu sorunun cevabını da son araştırma ortay koydu.

akıllı telefon

Akıllı Telefon Kullanım Oranları

Social and Hootsuite adı ile bilinen bir firma tarafından yapılan dijital araştırma sonrasında akıllı telefonların kullanım oranlarıyla ilgili yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan yeni raporla beraber 5 milyar insanın telefon kullanımı yaptığı ortaya çıktı. %67 gibi bir oranda denk gelen 5 milyar insanın akıllı telefon teknolojilerini kullanıyor olması ise sektörün ne kadar geniş bir sektör olduğu görüntülenmiş oldu.

Sadece akıllı telefonlar için değil genel olarak telefon kullanımının görüntülendiği raporda tüm telefonlar içerisinde ise akıllı telefonların kullanım oranlarının da %80 miktarını bulduğu açıklandı. Raporda iOS ve Android olarak bir sınırlandırma görülmüyor. Genel olarak hangi telefon türünün ne kadar kullanıldığına ilişkin bir rapor olsa da bu kadar yüksek seviyelerde kullanım, söz konusu teknolojinin ne kadar hızlı yayıldığının da en büyük kanıtı.