Donald Trump

Donald Trump NASA’nın Mars ve Ay Görevlerini Onayladı!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, NASA’nın Mars görevini içeren uzay politikası yönetmeliğini imzaladı.

Donald Trump, 45 yılın ardından Ay’a gidecek olan NASA’nın insanlı seyahati için onay verdi. Ayrıca Başkan Trump, Mars’a insanlı seyahat içinde hazırlanılması gerektiğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde yeni uzay politikasını imzalayan Trump yaptığı açıklamada bu seyahatlerin yalnızca bayrak sallayıp ayak izi bırakmaktan ibaret olmayacağını belirtti. Mars’ı ziyaret ettikten sonra daha başka gezegenleri de seyahat etmek için yeni bir altyapı inşa edeceğiz diyen Trump, “Büyük düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

AFP’de yayımlanan bir habere göre uzay politikası uzmanları Mars’a düzenlenecek olan insanlı bir seyahat girişiminin oldukça büyük bir yük olduğunu belirtti. Devasa bir harcama ve teknik beceri gerektirdiğini belirten uzmanlar Trump’ın yaklaşımının riskli olduğu kanısında.

Ay’a Son Ayak Basan İsimle İmzaladı!

ABD Başkanı Trump, uzay projeleri ile ilgili yönetmeliği 1972 yılında Apollo 17 görevi ile Ay’a ayak basan son Astronot olan Harrison Schmitt ile birlikte imzaladı. İmzaların ardından Trump, “Bugün onun son olmayacağının sözünü veriyoruz” dedi.

Eski ABD Başkanlarından olan George W. Bush Ay’a seyahat kapsamında 2005-2009 yılları arasında NASA’nın Takımyıldız programını onaylamıştı. 100 milyar dolar maliyete sahip olan programa göre insanoğlu tekrar 2020 yılında Ay’a ayak basacaktı. Ancak Barrack Obama projenin aşırı maliyetli olduğu ve bir önceki projelere bir hayli benzemesi nedeniyle iptal etmişti.