disney

Disney, dublörlerin yerine geçebilecek robotlar üretiyor

Disney, Stickman Projesi kapsamında dublörlerin yerine kullanılabilecek robotlar üretiyor. İlk sonuçlar oldukça umut verici.


Özellikle MCU filmlerinin başlamasıyla birlikte süper kahramanların yapacağı zorlu hareketler için dublör bulma konusunda sıkıntı yaşayan Disney, bu sorununa robotlarla çözüm sunmayı hedefliyor.  Şirket, Stickman Projesi kapsamında özellikle dublörlerin havada  yapamayacağı hareketleri canlandırması amacıyla robotlar üretiyor. Yapılan ilk testler, robotların gayet başarılı bir şekilde insan hareketini taklit edebildiğini ve bu zorlu sahnelerin çekiminde dublörlerin yerine kullanılabileceğini gösteriyor.

https://youtu.be/ENa98h7M7qY

Elbette robotların geliştirilmesi yakın tarihte dublörlerin tamamen ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. Şirket şimdilik yalnızca havada çekilen ve zorlu hareketler içeren sahnelerde robotlardan faydalanmayı hedefliyor. Her şey bir kenara, bu sahnelerde robotların kullanılması oldukça zorlu bir işe sahip olan dublörlerin de can güvenliğinin korunmasına yardımcı olacak.

Kaynak