Denuvo Koruması

Denuvo Koruması Tarih Oluyor

Denuvo koruması hakkında şok gelişmeler yaşanıyor. Yeni koruma sisteminin artık başarısız olduğu ve kırıldığı açıklandı. Firmalar ise koruma sistemini iptal edecek olan güncellemeleri yayınlamaya başladı. İşte konu hakkında tüm detaylar.

Oyunları korsana karşı korumak için sürdürülen mücadele devam ediyor. Son olarak Denuvo koruması adı verilen yeni bir korumanın devreye sokulduğu ve bu şekilde oyunların korsana karşı korumasının sağlandığını biliyoruz.

Oyunların kırılmasını engellemek adına ardı ardına açılan kapılar mantığıyla koruma sağlayan ve sürekli olarak şifreleri, korumayı yenileyerek asla tam olarak oyunun kırılamayacağı üzerine kurulu olan sistemin, uzunca bir süre bu şekilde koruma sağlamayı başardığını da gördük. Sistemin birkaç sene başarı elde etmesinin ardından birçok yapımda Denuvo korumasına geçmeye başlamıştı. Artık korsan oyu devri bitti derken son gelen haberler ise adeta oyun firmalarının kabusu oldu. Artık Denuvo tamamen kırıldı.

Denuvo Korumaları Kaldırılıyor

Dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan oyun sektörünün giderek gelişen dünyasında yeni koruma sisteminden sonra artık korsan oyunların gelmeyeceği konuşuluyordu. Fakat beklenen olmadı ve sonunda yeni koruma sistemi de kırıldı. Daha önce birkaç kez Bypass yapılarak aşılan sistemin, bu kez tamamen kırıldığı açıklandı. Sistemin kırılmasının ardından birçok oyun korsan platformlara düşmeye başladı. En ünlü oyunların bile korumasının kırılmasının ardından yapımların yeni koruma sistemi konusunda firmalarda kararını vermeye başladı.

Denuvo Koruması

İlk olarak Deep Silver yeni bir güncelleme yayınlayarak son Homefront oyunundan korumayı kaldırdı. Anlaşmanın iptal edilmesi anlamına gelen hamlenin sonrasında şimdi ise EA benzeri bir karara imza attı. Bu kez EA son zamanların en çok konuşulan oyunlarından biri olan Mass Effect Andromeda oyununun korumasını kaldırdığını açıkladı. 1.9 sürüm güncellemesinden sonra oyunun koruması tamamen kaldırıldı.

Bu da yapılan anlaşmanın EA Games tarafından da iptal edildiği gösteriyor. Bir bir firmaların yeni kararlar alarak korumayı iptal etmesi ise sistemin bir nevi sonunun getirdiğini de gösteriyor. Bundan sonra daha birçok yapımın başarısız olan koruma sistemi için anlaşmalarını iptal etmesi bekleniyor. Böylelikle oyunlarda bir dönem daha sona ermiş oldu.