Davinci Resolve 17 özellikleri
Davinci Resolve 17 özellikleri

Davinci Resolve 17 özellikleri duyuruldu

Davinci Resolve 17 özellikleri ile birlikte yayınlandı. Yeni özellikleri ile içerik üreticilerin ilgisini çeken Davinci Resolve, oldukça güçlü özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde özellikle profesyonel film yapımcılarının sıkça tercih ettiği Davinci Resolve 17, birçok Hollywood film yapımında da kullanılan bir uygulama. Her ne kadar Adobe Premiere Pro ve Adobe After Effects sıkça tercih edilen bir yazılım olsa da bu uygulama da kalitesiyle içerik üreticileri etkisi altına alıyor.

Davinci Resolve 17 özellikleri ile birlikte duyuruldu

Profesyonel video düzenleme yazılımı olan Davinci Resolve, 17. sürümü ile birlikte pek çok yeniliği kullanıcılara duyurdu. Bu yenilikler arasında renk düzenleme araçları yer alıyor. Eskisine göre daha kaliteli bir renk ayarı sağlayan bu araçlar sayesinde içerik üreticileri kaliteli bir prodüksiyona imza atabilecek.

Davinci Resolve 17 özellikleri duyuruldu
Davinci Resolve 17 özellikleri duyuruldu

Maskeleme, özellikle video kurgu ekibi için bazen uğraştırıcı bir iş olabiliyor. Bu konuda kullanıcılara destek sağlayan firma, maskeleme konusunda yeni bir özelliği duyuruyor. Magic Mask özelliği sayesinde otomatik bulma ve maskeleme özelliğini yapay zeka ile birlikte kullanan yazılım, maskeleme işlemini hızlandırmakla kalmıyor aynı zamanda zaman tasarrufu konusunda da katkıda bulunuyor.

İçerik üreticilerin, özellikle büyük film yapımcılarının dikkat ettiği ses kalitesi de Davinci Resolve 17 ile birlikte dikkat çeken bir diğer yenilik. Daha iyi video ve ses uyumu için çalışmalar yapan şirket, kaliteli bir yazılımı kullanıcıların önüne yerleştirmiş durumda. Bunun yanı sıra video ve sesin uyumunun daha iyi olması için video ve ses senkronizasyonu özelliğini de devreye sokan uygulama ile artık senkronize olmayan içerikleri senkronize hale getirmek mümkün olacak.

Efekt ve şekilli yazı ekleme konusunda oldukça başarılı bir iş ortaya koyan Davinci Resolve, yeni sürüm ile birlikte geliştirilmiş efekt seçeneklerine de ev sahipliği yapıyor. Optimizasyonun eskisine göre daha iyi olduğu uygulamada hem profesyonel içerik üreticileri hem de amatör geliştiriciler yazılımdan en iyi şekilde faydalanabilecek.