emdrive 1

Çinliler EmDrive Motorunu Üreterek Nasa’nın İmkansız Dediğini Başardı!

ABD’nin uzay çalışmalarından sorumlu olan NASA’nın üretilmesinin mümkün olmadığını belirttiği motoru Çin Üretti.Bir yakıt ihtiyacı olmadan enerjisini güneş enerjisinden alarak çalışan EmDrive motoru Çin tarafından üretildi.

2010 yılından itibaren Çin hükümetinin desteklediği projede başarının sağlandığı ifade edirken; Çin’in devlet televizyonu olan CCTV tarafından yapılan açıklamada da Çin’li bilim adamlarının NASA tarafından gerçekleştirilmesi imkansız olarak ifade edilen EmDrive motorunu ürettiği belirtirken, çalışması için herhangi bir yakıta ihtiyaç kalmadan güneş enerjisinden elde edilmesi sağlanan enerjinin mikrodalgaları kullanarak çalıştığı ifade ediliyor.

Ünlü Bilim adamı Newton’un fizik kanunlarına karşı bir şekilde üretilmesi imkansız olarak tanınan EmDrive motorları hakkında Çinli araştırmacı Dr. Chen Yue tarafından yapıldı. EmDrive motorlarının bilim alemine heyecanlandırması gerektiğini belirten Yue, ‘Yaklaşık yarım yıl devam edecek olan Mars yolculuğu bu motor sayesinde on haftaya inebilir’ açıklamasını yaptı.

Emdrive Motoru ile ilgili CCTV Yayınını İzleyebilirsiniz.