cia whatsapp ve sinyal sifrelemeyi kirabilecek 1488917660 1

CIA, WhatsApp ve Sinyal Şifrelemeyi Hackleyebiliyor!

WikiLeaks tarafınca sızdırılmış olan CIA belgelerine bakılırsa, CIA istediği cihazın görüşmelerini görebiliyor. İşte tüm detaylar!

Bugün WikiLeaks tarafınca yeni belgeler ortaya çıktı. Raporlara göre ABD’nin merkezi ve istihbarat ajansı olarak bilinen CIA, telefon ve bilgisayara sızmak adına hackleme araçlarını kullanmakta. Çok uzun zamandır CIA müdahalelerine ait olduğu iddia edilen belgeler hakkında bir sızıntının olduğu söylenmekte.

kid who hacked cia boss hacks fbi

Bu bakımdan, sızıntı, toplamda 7818 sayfalık 943 ek sayfa içermekte. WikiLeaks’den gelen detaylara göre CIA’in materyal arşivi milyon satırlık koddan oluşmakta. Bu sızıntılardan çok fazla yankı uyandıran ise, teknoloki dünyasını ilgilendirmekte. Çünkü raporlar, CIA’in çok kolay bir şekilde WhatsApp sohbetlerine ve telefonlarımızda yaptığımız tüm görüşmelere ulaşabileceğini ifade ediyor.

WikiLeaks’den gelen bilgilere göre hackerlar, Android cihazlarda şifreleme yapılmadan önce ses ve mesaj trafiğini çekebilmekte. Bu uygulamalar çalıştırılmadan önce telefona sızıldığında bilgiler cihazdan alınabiliyor.