cern

CERN’e Göre Aslında Biz Yokuz!

Dünyanın en büyük araştırma laboratuvarlarından bir tanesi olarak görülen CERN dünyanın en özel bilim adamlarını barındırmakta. Cern birçok bilimsel araştırmanın merkezi olarak görülmüş ve en çokta evrenin nasıl oluştuğu bu merkezde araştırılmıştır.

CERN’li araştırmacılar çalışmalarına dair son açıklamalarında oldukça ilginç bir sonuca vardı. Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan yazar Christian Smorra, “Bugüne kadar ki gözlemlerimizin tamamında antimadde ve madde arasında bir simetri bulunduğu sonucuna ulaştık. Bu sebeple aslında evrenin mevcut olmaması gerekli” dedi.

Açıklamayı anlayacağımız bir dilde özetlememiz gerekirse bir matematik problemini örnek gösterebiliriz. Olayın matematikte bir doğrunun bir yanlışı götürmesi gibi bir şey olarak tanımlandı. Aslına bakarsanız ortada koca bir hiç olmalıydı. Ancak biz ve evren hala var olduğumuza göre (düşünüyoruz öyleyse varız) bu açıklamalar ne manaya geliyor?

Dünya ve Evren Aslında Var Olmamalı!

Smorra bu konuya şöyle bir açıklık getiriyor; “Asimetri buralarda bir yerde olmalı ama bizler yalnızca farkın nerede ve nasıl olduğunu anlayamıyoruz. Simetri kırılmasının yaşandığı kaynağa ulaşmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Şu ana kadar erişilen bilgiler ışığında var olmamamız gerektiğini belirten Smorra, CERN’de hala tatmin edici bilgiye ulaşamadıklarını itiraf ediyor.