CCleaner 1

CCleaner’da Yaşanan Skandaldan 2.27 Milyon Kişi Etkilendi!

Temmuz 2017 içinde Piriform tarafından satın alınan CCleaner gerek arayüzü gerek hızlı çözümleri ile bir çok kullanıcının beğenisini kazanarak kullanılmakta.

CCleaner ile PC’nizde yer alan arama geçmişi, tarayıcı verileri, uygulama verileri ve Regedit bilgileri gibi verileri temizleyerek bilgisayarınızın bir miktar daha hızlanmasına yardımcı olan program bilgisayar korsanlarının da markajına girdiği ortaya çıkıyor.

Avast tarafından CCleaner’ın v5.33.6162 ve CCleaner Cloud v1.07.3191 sürümlerinde virüs tespit edildi. Avast’ın yaptığı açıklamaya göre ise bu virüsten toplam 2.27 milyon kişi etkilendi. Bu olayın hemen devamında ise CCleaner tarafından bir güncelleme yayınlanarak açıklar kapatıldı.

CCleaner Başkan Yardımcısı Paul Yung’un açıklamasına göre ise söz konusu sürümlerin piyasaya çıkmadan değiştirildiği ve sorumlularını bulmak için yoğun bir çalışma sarf ettikleri açıklaması gelirken; ilgili uygulamalar içerisinde yer alan veriler şifrelenmiş olduğundan hackerların bu verilerden yararlanamayacağını belirtiliyor.