Deniz Geldeç

Bu Yöntem Sayesinde Otomobil İle 90km Yerine 200km Gidilebilir

53 yaşındaki oto tamircisi Deniz Geldeç geliştirilmiş olduğu ısı regülatörü ile benzini gaza dönüştürüp yüzde 55 oranında daha fazla yakıt sağlamayı başardı. Geldeç’in belirttiğine göre bu sayede, normal şartlarda 90 km gidebilen bir otomobilin, 200 km yol alabilmesine olanak sağlıyor.


1 litre benzinden 300 litre gaz enerjisi üretebilen bir bir ısı regülatörü geliştirdiğini belirten Deniz Delgeç; 20 yıldan daha fazla bir süredir motorlar üzerinde çalıştığını, Otomobil, sanayi, ekmek fırınlarının tamirlerini yaptığını ve uzun bir süredir yakıttan tasarruf etmenin yollarını aramaya devam ettiğini ve Son 6-7 yıl boyunca Ar-Ge çalışmalarını yürttüğünü belirten Geldeç, projesinin sahiplenilmesini istiyor.

Geldeç, geliştirdiği sistemin başlangıç noktasının benzin deposu olduğunu söyledi. Benzin deposuna bir cihaz yerleştirildiğini belirten Geldeç, bu cihazın benzine elektromanyetik dalgalar gönderdiğini ve bu sayede benzinin gaza çevrildiğini belirtti. Dönüşümde benzinin sahip olduğu ağır metallerin ayrıştırıldığını söyleyen Geldeç, bu sayede 1 litre benzinden 300 litre gaz elde ettiğini ifade etti. Geliştirdiği sistemi doğalgaz sayaçlarıyla test ettiğini  söyleyen Geldeç, Bu sistemin benzini tamamen gaza çevirdiğini söyledi.

Geldeç, bu sistemin kullanıldığı takdirde hem ülkemize hem de vatandaşlara fayda sağlayacağını söyledi. Projesinin patentini aldığını ve bu sisteme sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Geldeç, devlet yetkililerinden kendisine yardımcı olmalarını istiyor.

Geldeç’in ürettiği ısı regülatörü için aşağıda bulunan videoyu izleyebilirsiniz.