broadcom qualcomm 4 1

Broadcom, Qualcomm’u satın almak için yöneticileri değiştirebilir!

Qualcomm’u satın almak için birkaç kere teklif sunan Broadcom, tekliflerle şirketi satın alamayacağını anlayınca şirket yöneticilerini değiştirme yoluna başvurdu. Qualcomm, şirket yöneticilerinin değişmemesi adına bir açıklamada bulundu.

Akıllı telefonlar için donanımlar üreten Qualcomm, bugünlerde Broadcom ile uğraşıyor. Bundan birkaç ay önce Qualcomm’u satın almak için büyük bir teklifle şirketin kapısını çalan Broadcom, yapılan açıklamalara göre az bir miktar teklif ettiği için eli boş döndü. Bu olayın ardından birkaç kere daha Qualcomm’a teklif sunan şirket, her seferinde aynı sebepten ötürü reddedildi. Sunulan tekliflerle şirketi satın alamayacağını anlayan Broadcom, Qualcomm’un yöneticilerini değiştirerek satın alma teklifinin kabul edilmesini sağlamaya çalışıyor.

Qualcomm tarafından hissedarlara gönderilen mesaja göre Broadcom ile anlaşmayı kabul eden hissedarlar, 6 Mart’ta yapılacak oylamada şirketin başına geçmek adına adaylığını ortaya koyacak. Oylama sonucunda en çok oy alan isimler yöneticiler arasına katılacak. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Broadcom, bazı hissedarlarla anlaşarak teklifinin kabul edilmesini sağlamaya çalışıyor.

QualComm

 

Qualcomm teklini neden reddetti?

Broadcom birçok kez teklif sundu ve bu teklifler arasında en yüksek fiyata sahip olanı Qualcomm’a hisseleri başına 79 dolar ödemekti. Teklifin şirketin değeri açısından oldukça az olduğuna karar veren yöneticiler, hissedarları da bu konuda uyardı. Bakalım birkaç gün sonra gerçekleşecek oylamada nasıl bir karara varılacak.