blackberry guzel gunler geciren nokia ya patent ihlali iddiasiyla dava acti 1487230454 1

BlackBerry, Facebook, WhatsApp ve Instagram’a Patent Davası Açtı

BlackBerry Limited, Facebook bünyesinde bulunan, Facebook, Instagram ve WhatsApp’a mesajlaşma uygulaması patentlerini ihlal ettiği iddiası ile patent davası açtı.

BlackBerry’nin açtığı 117 sayfalık dava dilekçesinin ana gerekçesinde, patenti ve tescili kendisine ait olan mesajlaşma platformu BlackBerry Messenger bulunuyor. Bu platform, modern mobil iletişimin ana yapı taşı olarak değerlendiriliyor.

Bu fikir mülkiyetinin Facebook tarafından ihlal ettiği iddiasını da “BlackBerry ürünlerini başta kritik ve ticari başarı olmasına neden olan bir dizi yenilikçi güvenlik, kullanıcı arabirimi ve işlevsellik geliştirme özelliklerini kullanarak” ihlal ettiğini savunuyor.

BlackBerry, ihlalden dolayı zararının karşılanmasını talep ediyor ancak, Facebook bu isteği kabul edecek gibi durmuyor. Şirketin baş hukuk müşaviri vekili Paul Grewal açıklamasında: “BlackBerry’nin açtığı dava şirketin mesajlaşma işinin geldiği son noktayı yansıtıyor. Yenilik yapmayı bırakan BlackBerry, diğerlerinin yaptığı yenilikleri vergilendirmek istiyor.” dedi.