Bitcoin

Bitcoin’in değeri artacak mı?

Son zamanlarda oldukça popüler olan Bitcoin, birkaç hafta içerisinde değerini katladı ve yatırımcılarına oldukça büyük miktarlar kazandırdı. Peki, Bitcoin’in değeri artmaya devam edecek mi? Bu sorunun cevabı yatırımcılarda saklı.

Her geçen gün artmaya devam eden ve sürekli olarak yeni rekorlarla karşımıza çıkan Bitcoin, hızlı bir şekilde yükselerek değerini daha önceden ulaşamadığı seviyelere taşıdı. Yalnızca birkaç haftada yatırımcılarına %100 kar sağlayan dijital para birimi yükselmeye devam ediyor, ancak yatırımcıların aklında şu soru var: Bitcoin’in değeri artacak mı?

Bitcoin’e yatırım yapmış olan ve yatırım yapmayı düşünen kişiler bu sorunun cevabını merak ediyor. Sürekli olarak yükselmesine rağmen son derece tahmin edilemez bir şekilde ilerleyen Bitcoin, tahmin edilene göre yatırımcıların elindeki Bitcoin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterecek. Piyasadaki tüm Bitcoin’in yüzde 40’ı yalnızca 1000 kişinin elinde bulunuyor. Bu da, bu kişilerden birisinin Bitcoin’ini satmaya karar vermesi durumunda Bitcoin’in değerinin hızlı bir şekilde artacağını gösteriyor.

Bitcoin 2

12 Kasım tarihinde yaklaşık 25.000 adet (o zamanın değeriyle 159 milyon dolar) Bitcoin’e sahip olan bir kişi tüm dijital paralarını satmıştı. Bunun olmasıyla birlikte Bitcoin’in değeri fırladı ve şu an bulunduğu konuma kadar yükseldi. Yani yapılması gereken tek şey, dijital paraya yatırım yaptıktan sonra diğer Bitcoin sahiplerinin satış yapmalarını beklemek.