elon

Bitcoin’i Elon Musk’mı İcat Etti?

Son zamanların en çok konuşulan noktalarından bir tanesi olan Bitcoin ile ilgili ortaya bomba iddia atıldı. Eski SpaceX çalışanına göre Bitcoin’i Elon Musk icat etti!

Son yüzyılın en büyük girişimcilerinden bir tanesi gösterilen Elon Musk bugüne kadar birçok kez gündeme geldi. Genellikle inşa ettiği teknolojik ürünlerle ve şirketlerle anılan Musk’ın adı bu kez çok çarpıcı bir iddia ile anılıyor.

Tüm dünyanın ve ulusların ana gündemlerinden bir tanesi olan kripto paraların ağa babası Bitcoin’in kimler tarafından icat edildiği hala bir sır. Kripto parayı herhangi bir grup insan veya oldukça büyük bir ağda çalışan korsan grubu da olabilir. Ortalıkta dolaşan ve neredeyse herkes tarafından bilinen isim olan Satoshi Nakamoto Bitcoin’in mucidi olarak anılıyor. Ancak gel gelelim henüz bu kişinin tam olarak kim olduğunu bilmiyoruz.

Bitcoin’i Elon Musk İcat Etti!

elon

2015 senesinde SpaceX’teki işinden ayrılan bir çalışan öne sürdüğü birtakım bulgularla Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. Çalışan iddialarını şu ifadelerle desteklemeye çalıştı;

Bitcoin ve C++

Elon Musk’ın en çok tercih ettiği programlama dilleri arasında C++ dili en önde yer alıyor. Nitekim SpaceX’teki birçok işlemde bu dil kullandırılıyor. Öte yandan Musk’ın 2013 yılında Hyperloop teknolojisi için yaptığı araştırmada ekonomi ve kripto paralar üzerine bir hayli bilgisi olduğu öğrenilmişti. Peki ne alakası var? Bitcoin C++ programlama dili ile yazılmış bir proje olduğu için bu iddiayı desteklemeye yetiyor.

Mars’ın Para Birimi Bitcoin’mi Olacak?

Musk Paypal’ın kurucusu olduğu için kripto paraların transferleri hakkında dünya genelinde en iyi bilgiye sahip bireylerden birisi, bu kanıya dayanarak Musk’ın Bitcoin’i Mars’ta kullanmak üzere icat ettiği iddia edildi. Yani Musk Mars’ta kurulacak yeni insan topluluğu için para birimi olarak Bitcoin’i düşündüğü ve bunun üzerinde çalıştığı ifade edildi.

En dikkat çekici noktalardan bir tanesi ise Musk’ın Bitcoin ve kripto paralar hakkındaki sessizliği oldu. Bugüne kadar pek kayda değer bir açıklamada bulunmadı. Her ne kadar çılgınca dursa da iddialar Elon Musk’tan şüphelenmemize yol açıyor.