Bitcoin

Bitcoin üretimine harcanan elektrik, birçok ülkenin tüketiminden fazla!

Uzmanlar, Bitcoin üretimi ve aktarımı için harcanan elektrik miktarının şu an birçok ülkenin enerji tüketimini aştığını ve yakın tarihte çok daha yüksek düzeylere ulaşacağını dile getirdi. Ünlü kripto paranın üretimi, birkaç ay içerisinde tüm dünyadaki elektrik tüketiminin %0.5’ine ulaşacak.

Yalnızca bilgisayar donanımlarını çalıştırarak, bugün bile bir tanesi binlerce dolar değerindeki Bitcoin için madencilik yapmak karlı bir iş gibi görünebilir, ancak özünde son derece ince hesaplamalara ihtiyaç duyan bir işlemdir. Kripto para üretiminde madencilik yapıldığı sırada harcanan elektrik miktarı, uzmanlar tarafından paylaşılan verilere göre korkunç miktarlara ulaştı. Şu an bu kripto paranın madenciliğini ve aktarımını yapmak için 2.55 gigawatt elektriğin tüketildiği tahmin ediliyor. Uzmanlar, gelecek birkaç ay içerisinde bu miktarın 7.67 gigawatt gibi seviyelere ulaşabileceğini ve böylece madenciliği bazı ülkelerin elektrik tüketimini aşabileceğini belirtti. Örneğin yüzölçümü bakımından küçük sayılabilecek İrlanda’nın elektrik tüketimi yalnızca 3.1 gigawatt, Avusturya’nın tüketimi ise 8.2 gigawatt seviyelerinde.

Madencilik için harcanan elektrik miktarının bu seviyelere ulaşmasının ardından dünya genelinde üretilen elektriğin %0.5’i Bitcoin madenciliği için harcanmış olacak. Bu orana yıl sonlanmadan önce ulaşılabileceği, gelecek senelerde ise madenciliğe harcanan elektriğin daha da artabileceği tahmin ediliyor.