Bitcoin Gold

Hackerlar Bitcoin Gold ağını ele geçirdi ve 18.6 milyon dolar çaldı!

Bitcoin Gold ağına sızmayı başaran hackerlar, kripto para blockchain’inde çift harcama yaparak yaklaşık 18.6 milyon değerinde kripto para çalmayı başardı. Bu saldırının toplam madencilik gücünün %51’ine ulaşılmasıyla gerçekleştirilmesi oldukça şaşırttı.


Çatallanma sonucunda Bitcoin‘den ayrılan Bitcoin Gold, hackerların son hedefi oldu. Paylaşılan bilgilere göre kripto para ağına sızmayı başaran hackerlar, çift harcama olarak isimlendirilen yöntemle 18.6 milyon değerinde BTG çalmayı başardı. Çift harcama, tek bir meblağın aynı anda iki farklı cüzdana aktarılması ve bunun sonucunda kripto paranın ikiye katlanması işlemine verilen isim. İşin ilginç yanı, dünyanın dört bir yanından işlem gerçekleştiren kişilerle büyüyen blockchain ağında böylesine bir işlem yapılabilmesi için, mevcut madencilik kapasitesinin en az %51’ine sahip olmak gerekiyor. BTG, sektörün en büyük 26. kripto parası ve 827 milyon piyasa değeri mevcut. Yani saldırıyı gerçekleştirenlerin oldukça güçlü bir sistemi mevcutmuş.

Bitcoin Gold

Bu saldırı, yalnızca bir hafta içerisinde kripto para sektöründeki üçüncü saldırı oldu. Birkaç gün önce XVG’den 1.75 milyon dolar, Monacoin’den ise 90.000 dolar değerinde kripto para çalınmıştı.