windows 10 ince ayarlar 1

Bilmeniz Gereken 3 Gizli Windows 10 Püf Noktası

Windows 10 özellikleri ve püf noktaları ile doludur, ancak bazıları diğerlerinden daha gizlidir. Bu gizli özelliklerin ne olduğunu ve sizin için neler yapabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Gizli Başlat Menüsü

Standart Başlat Menüsü uygulamaların ve döşemelerin listesiyle oldukça iyi çalışsa da, zaman zaman işe yarayabilecek ekstra bir şey var.

Windows 10

Ayarlar, sistem veya disk yönetimi gibi daha ciddi özelliklerin bazılarına hızlı bir şekilde erişmek istiyorsanız, Başlat düğmesini kullanarak bunlara erişmenin çok şık bir yolu vardır. Her zamanki sol klik yerine sağa tıkladığınızda, kullanılabilir seçeneklerin kaldırıldığını göreceksiniz. Gerçekten anlayışlı olmak istiyorsanız, Windows düğmesini + X tuşunu tıklamanız yeterlidir; gizli Başlat menüsü de bu şekilde görünecektir.

Ekranınızı Temizlemek İçin Sallayın

Kendinizi hiç açık pencerelerle dolu ve bunlara odaklanamayan bir bilgisayarla buldunuz mu? Bir noktada hepimiz başımıza geliyor ve Microsoft, Windows 7’den bu yana benzersiz bir ‘titreme’ özelliği ile hafifletmeye çalışıyor.

Sallama modu hala Windows 10’da bulunmaktadır ve birçok kullanıcı tarafından farkedilmiştir. Tek yapmanız gereken odaklanmak istediğiniz pencereyi üst kısımdaki başlık çubuğundan tutup sallamak. Açık olan diğer tüm Windows daha sonra otomatik olarak simge durumuna küçültülür. Her şeyi geri getirmek için tekrar sallayın.

Masaüstü Düğmesini Göster

Çalkalama özelliğine benzer şekilde, ekranınızı pencerelerle darmadağın bulursanız ve masaüstüne hızlı bir şekilde geri dönmek için her şeyi en aza indirmek istiyorsanız, bunu yapmanın kolay bir yolu vardır.

Satırın sağ alt köşesine tıklamanız yeterlidir; tüm açık pencereler simge durumuna küçültülür. Tekrar tıkladığınızda tüm pencereler bıraktığınız yerde yeniden görünecektir.