Android O

Beklenen Haber Geldi Android O Beta Sürüm Yayınlandı

Google’ın mobil işletim sistemi olan Android, kısa süre sonra yeni serisiyle gelecek. Android Nougat sürümünden sonra gelmesi beklenen yeni işletim sistemi olacak olan Android O işletim sistemine ilişkin yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Android O beta yayına girdi. İşte detaylar.

Google Android işletim sistemiyle iOS’un önünde yer alan konumunu korumak için hemen her adımı atıyor. Google’ın bu noktada yaptığı en büyük çalışma ise işletim sistemini düzenli olarak güncellemek. Markanın bu alanda en son güncelleme serisi de ortaya çıktı. Son olarak gelen yeni seri ise Android O işletim sistemi oldu.

Duyurulduğu andan itibaren gündem olan yeni Android işletim sisteminin belli başlı özellikleri de ortaya çıkmıştı. Oldukça iddialı gelmesi beklenen işletim sisteminin sonunda beta versiyonu da yayınlandı. Geliştiriciler için yayınlanan yeni beta sürümüyle beraber yeni Android işletim sisteminin de özellikleri ortaya çıkmış oldu. Peki Android O beta sürümünde gelen yenilikler neler? Yeni işletim sisteminin detayları nasıl?

Android O

Android O Telefonları Değiştirecek

Öncelikle yeni seri işletim sisteminin Bluetooth teknolojilerini değiştireceğinden bahsedelim. Beta ile gelen değişimlerde de dikkat çeken yeni teknoloji sayesinde telefonlardan kablosuz olarak hoparlör bağlantısı yapıldığında sesin çok daha kaliteli çıktığını hissedeceksiniz. Bunun dışında gelen bir diğer yenilik ise NAN teknolojisi.

Dosya paylaşım sistemi üzerine bir yenilik olan NAN sistemi sayesinde Android O işletim sistemini kullanan telefonlar WİFİ üzerinde dosya aktarmasını çok daha hızlı gerçekleştirebilecek. Bunun dışında çoklu ekran modlarında da değişiklik göreceğiz. Çoklu ekran özelliklerinin geliştirilmesi PİP desteğinin artması da büyük bir artı sağlayacak. Tabi ki yeni seri işletim sisteminin yenilikleri bunlarla sınırlı değil.

Ek olarak yeni O işletim sistemiyle beraber artık daha yüksek pil tasarrufu elde edilebilecek. Bunun için yeni akıllı pil yönetimi sağlanacak. Haliyle pil tüketimi çok daha başarılı bir şekilde yönetilebilecek. Son olarak bildirim özelliklerinin değiştirildiğinden bahsedelim. Artık doğrudan ana Android O sürümünde uygulamaların yanında bildirim sayılarını görebilecek ve özel bildirim bölümleri oluşturarak programları kontrol edebileceksiniz. Şimdiden ses getiren güncellemenin beta sürümünden sonra yavaş yavaş yayına geçmesi bekleniyor.