kripto para

Bankalar, müşterilerinin kripto para satın almasını yasakladı!

Bank of America, JP Morgan Chase ve Citigroup bankalarından son derece ilginç bir karar geldi. Bankalar müşterilerinin kripto para satın almasını yasakladıklarını duyurdu ve kripto paraların riskli olmasından ötürü böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Zor günler geçiren kripto para yatırımcılarına bir darbe de bankalardan geldi. ABD’de faaliyetlerini sürdüren Bank of America, JP Morgan Chase ve Citigroup isimli bankalar, müşterilerinin hesaplarını kullanarak Bitcoin, Ripple gibi kripto paralardan satın almasını yasakladıklarını duyurdu. Müşterilerin satın alma özgürlüğünü kısıtlayan bu durum, bankaların söylediğine göre yalnızca kredi kartı kullanıcılarını korumak adına alınmış bir önlem. İşlemlerin yasaklandığını duyuran bankalar,  satın alma işlemlerinin birçok güvenlik sorununa neden olduğunu ileri sürdü.

kripto para

Kripto para dolandırıcıları bankaları etkiliyor

JPMorgan’ın basın sözcüsü Mary Jane Rogers, bankaların böyle bir önlem almasının gerekli olduğunu söyledi. Birçok bankanın kripto para alışverişine bağlı olarak sorunlar yaşadığını belirten Rogers, bazı müşterilerin ödemeyecekleri miktarda sanal para satın aldığını, buna bağlı olarak dolandırıcılığın veya borçlanmaların yaşandığını paylaştı. Basın sözcüsünün paylaştığına göre kripto para ödemeleri çevrimiçi ortamdan gerçekleştirildiği için dolandırılan veya ödeme alamayan bankaların da paralarını geri alma şansı olmuyor.

Capital One Financial ve Discover gibi finansal kuruluşlar da bir süre önce kripto paraların kullanımını yasaklamıştı. Hatta Discover CEO’su David Nelms kripto paraya yatırım yapan kişiler için “Dolandırıcılar… Paraları Çin’den çıkarmaya veya öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.” demişti.

Coinbase, bu değişikliklerden ötürü kredi kartı ile yapılan ödemelerden daha fazla kesinti yapılacağını paylaştı ve kredi kartıyla satın alınan kripto paraların faiz oranlarının daha düşük olduğunu hatırlattı. Yani değişikliklerden ötürü kripto para kullanıcısının zarar ettiği söylenebilir.