Atlas Global

AtlasGlobal 21 Aralık’a Kadar Uçuşlarını Durdurma Kararı Aldı. Yolcular Ne Yapacak?

Bir havayolu şirketi olan AtlasGlobal, maliyetlerde yaşadığı ciddi artışı neden olarak  göstererek tüm uçuşlarını 21 Aralık gününe kadar durdurduğunu açıkladı. Bu tarihe kadar bilet almış olan müşteriler için nasıl bir yol izleneceğine de 16 Aralık’ta açıklama getirilecek.

AtlasGlobal, tüm uçuşların 21 Aralık tarihine kadar durdurdu. Sonrasında ise detaylı bir resmi açıklama yapıldı. 21 Aralık’a kadar bilet alan müşteriler için “Bu süreçte uçuşu gerçekleştirilmeyen yolcularımızın satın aldıkları biletleriyle ilgili gerekli tespitler, 15 Aralık 2019 tarihine kadar tarafımızca yapılacaktır” açıklamasını yapıldı.

Maliyetlerdeki Ciddi Artış Sebep olarak Gösterildi.

AtlasGlobal Havayolları, maliyetlere dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı “2015/2016 yıllarında ülkemizde yaşanan terör olayları ve hain darbe girişimi, havacılık sektöründe büyük yaralar açmış, taşınan yolcu sayısı ve yolcu gelirlerinde 2017 yılı dâhil önemli kayıplara neden olmuştur. Havacılık sektörünün itici gücü olan turizm sektörü açısından olumsuz geçen dönemin ardından güvenlik algısı ve ana pazarlarla olan politik ilişkilerdeki iyileşmenin desteğiyle 2018 yılında başlayan toparlanma süreci devam etmiş; bu konuda alınan tedbirlerin etkileri havacılık sektörüne de olumlu bir şekilde yansımaya başlamıştır”

“Yaşanan olumsuzluklara rağmen şirketimiz tarafından alınan yeni stratejik kararlar çerçevesinde 2018 yılı ikinci yarısında toparlanma sürecine girilmiş ve operasyonlarımız tekrar kâr eder hâle getirilmiştir ancak yakın zamandaki olumsuzluklar ve beraberinde getirdiği ekonomik yük, 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkânımızı ortadan kaldırmıştır. Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla tüm uçuşlarımıza 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz” açıklamasında bulunuldu.

AtlasGlobal, durdurulan uçuşlar kapsamında yapılacak iade ve değişiklik talepleri ile ilgili uygulanacak işlemleri 16 Aralık 2019 tarihinde internet sitesi üzerinden duyuracağını ve tüm satış hatlarından yapılacak bilet satış işlemlerinin de 16 Aralık 2019 tarihine kadar kapalı tutulacağı açıklamasıda yapıldı.