Astronot

Astronotların Uzayda Kaybolmasını Engelleyecek Teknoloji Geliştirildi!

Bilim adamları astronotların uzay boşluğunda kaybolmalarını önleyecek yeni bir teknoloji geliştirildi!

Astronotların en büyük korkuları uzay yürüyüşü sırasında kaybolmak veya yönünü şaşırmak. Yön bilgisi ve sınırlı oksijen ile geri dönüş yolunu bulmak imkansızdır. Araştırmacı draperler için bu durum hakkında çözümü var.

Bilim adamları ve araştırmacılar astronotları otomatik olarak ana gemiye ulaştıracak bir özelliğin uzay giysisine eklenmesi için patent başvurusu yaptılar. Bir astronot uzay gezisi sırasında panik anında bir tuşa basarak uzay aracını geriye döndürebilir.

Yeni Buluş Astronotların Hayati Tehlikesini En Aza İndirgeyecek!

Büyük sorun ise giysileri, uzay aracı gibi göreceli olarak duran olan bir cisme göre pozisyon ve hareketi belirlenecek algılayıcı ile donatmak ve herhangi bir sistemin çalışmadığı durumunda devreye girecek bir çözüm bulmak. GPS’in uzayda kullanılamıyor olması işi zorlaştırır. Draper, iticileri çalıştıracak otonom bir sistemi hedefliyor başlık içinde bir ekran ve hisler için ipuçları sunan manuel sisteme açık durumdadır.

Belirtmemizde fayda var, bu sadece bu bir patent ve uzaya ulaşmanın bir garanti yoktur. NASA’da Draper’ın araştırmalarını onaylıyor ve gelişmiş uzay giysisi tasarımıyla ilgileniyor. Draper’in söylediği bu sistem arkasında ana fikirler, derin sulardaki bir dalgıç ya da bir apartmanın içerisindeki bir itfayeci farklı iş dalları için eve hızlı dönüş yolu bulmak içinde kullanılır.